София диша е фестивал, организиран всяка година, и е част от календара на културните събития на Столична Община. Целта на фестивала е да събере на едно място всички видове изкуство. По този начин, събитието промотира всички българи занимаващи се с изкуство.

Изключение не беше и тази година, като тази година, според творческия директор на фестивала Стоян Николов, събитието е събрало над 50 000 човека, което го прави най-успешния до сега.

софия диша 2016

На събитието, голямо внимание се е обърнало на каузите като: “Не на насилието над деца”, “Подкрепа на хора в неравностойно положение”, “Подкрепа на българските културно-творчески индустрии”, а както и на младите таланти и здравословния начин на живот. Всички тези каузи се представиха от организаторите и създателите им, които взимат участие във всичко случващо се около тях.

За да стане възможно събитието, част от бул. “Ал. Стамболийски” беше затворена и по-точно частта между бул. “Христо Ботев” и църква “Св. Неделя”. Мястото е избрано, защото градският транспорт не минава оттам.

софия диша 2016

Стоян Николов сподели, че е имало и недоволства заради затварянето на участъка, но според него, “един ден от август не е създал кой знае какъв проблем”. Според него, фестивалът е бил пълен успех и смята, че хората посещаващи го ще продължи да нараства всяка година.

Повече за “София Диша” можете да откриете на тази страница: http://sofiadisha.com

Видео:

[youtube id=“Rdwk_FHwxns“ width=“600″ height=“350″]


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!