Изданието на книгата за Раковски беше представено в Детския център на Столична библиотека. На представянето присъстваха детето Андрей Младенов, Зорница Христова (редактор), Ясен Григоров (илюстратор) и Мирослав Боршош (заместник-кмет).

Книгата е издадена от Столична община и е с обем 36 страници. В нея децата могат да прочетата повече за писателя, журналиста, полиглота и идеолога на националноосвободителното движение – Георги Раковски. Четивото има стилистика на комикс, като целта е по този начин да бъде по-лесно за възприемане от децата и учениците в началните класове. Със специална програма ще се отбележат 200 години от рождението на Г. С. Раковски, а работата по книгата започва още през 2021 година.

Историята в книгата се разказва чрез диалог с 9-годишния Андрей Младенов. По време на изложба, Марин Бодаков му предлага заедно да напишат книгата. От своя страна илюстратора Ясен Григоров, заявява, че той е подходил към книгата като личен участник в разговора и се е опитал да пресъздаде визията си, поставяйки се в ролята на дете.

Това издание на книгата ще се разпространява безплатно, като съответно ще бъде подарено на училища и библиотеки в София, а отделни екземпляри ще бъдат предвидени и за български училища в чужбина.

Браво за инициативата!


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!