През лятото топлото време и дългите дни ни предразполагат да прекарваме максимално много време навън в пътувания, опознаване на нови места и хора. През зимата ситуацията е малко по-различна. С понижаването на температурите желанието на хората да се скитат по улиците драстично намалява и повечето от тях обръщат поглед към по-топли и уютни занимания у дома. За да не се чудите как да запълните времето си вкъщи, така че да не скучаете, ние сме ви приготвили няколко идеи, всяка от които непременно трябва да пробвате. Ако оставим настрани киното и кулинарията, настолните игри също достойно се нареждат сред най-популярните начини за забавление и то в компанията на повече хора – приятели или семейство. По тази причина днес ще ви препоръчаме няколко заглавия, които имат потенциала да ви занимават през цялата зима. Но ние сме сигурни, че бързо ще се пристрастите и те ще останат част от вашето ежедневие и през другите сезони.

Игра на тронове – но не сериала?

Това определено е заглавие, на което вече се убедихме, че си заслужава да обърнем внимание. Играта излиза за пръв път през далечната 2003 г., но от тогава до днес няколко пъти е обновявана и към нея са включвани различни допълнения, които обогатяват преживяването на играчите. На български език играта е преведена чак през 2011 г., но от тогава до днес тя се радва на огромно внимание от страна на родния пазар. Действието в нея се развива в света от книгата ”Песен за огън и лед” с автор на Джордж Р. Р. Мартин. Играчите поемат управлението над Великите домове и се надпреварват за надмощие, управлявайки свои армии в провинциите на техния свят. Каква е основата цел на всеки от участниците? Да притежават седем замъка, което ще им даде възможност предявят своите претенции към Железния трон на владетеля. На пръв поглед проста, тази игра може да се проточи с часове, а удоволствието след добре изградената стратегия е голямо за всеки играч. Качествата, които безспорно ще упражните по време на “Игра на тронове”, са дипломация, предвиждане ходовете на другите и раздаване на точни и навременни заповеди. Нивото на сложност е над средното, в сравнение с останали игри от този жанр, но пък с това се покачва и забавлението от участието в играта.

Готови ли сте за страховити истории?

Колекцията от картови игри Black Stories ще ви въвлече в поредица от истории, включващи жертви, престъпления, убийства, самоубийства и едно смъртоносно ястие. Вашата задача е да разплетете загадката и да подредите пъзела. Дали историите са се случвали някога някъде, или са плод единствено и само на нечие въображение – трудно е да се каже, но това, което е сигурно – тези страховити истории ще оживеят сред вашата компания. За да бъдете добри с тези карти, ви е нужна логическа мисъл, но и доза въображение, с което да влезете и в главата на убийците, и в тези на свидетелите и жертвите.

Catan – семейна стратегическа игра.

“Заселниците” на Катан ще бъдете вие. А какво е Катан – отдалечен и необитаем, но пък много богат остров, в който вие ще откриете заложения потенциал. Тази игра, която е определена за игра на годината и на века в редица държави, определено ще ви отведе в един изцяло непознат свят. Целта на това “пътуване” е да трупате ресурси под формата на карти, с които да развивате своята цивилизация. На българския пазар могат да бъдат намерени множество разширения за Катан, които обогатяват сценария и запознават играчите с нови различни ситуации.

Готови ли сте да развихрите въображението си?

Dixit – е още по-непредвидима настолна игра от предложенията, които ви дадохме до тук, защото нейното протичане зависи изцяло от хората, които играят и тяхното въображение, което е най-силното оръжие на всеки играч. Спадаща към асоциативните игри, Dixit се радва на достатъчно прости правила, което ще ви позволи да играете с много и различни хора, без да срещате затруднения в обясняването на правилата. Още с излизането на играта чудесните илюстрации привличат вниманието на аудиторията и биват още една причина за мащабния интерес към нея. Ще запазим правилата на играта в тайна за тези от вас, които обичат да опитват нови неща. Но ще ви кажем, че възможните комбинации са безброй много, което ще ви накара да играете тази игра отново и отново, без да ви омръзне. Печели този, който е най-досетлив и най-умело заблуждава останалите в познаването на неговата карта.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!