Преди празниците имаме чудесен повод да разкажем за една добра новина. Тя беше споделена на сайта на община Стара Загора и е свързана с прекрасните млади хора от Младежки общински съвет, които за трета поредна година организират благотворителна кампания преди Великден. Ето какво гласи съобщението:  „Младежки общински съвет Стара Загора стартира  за трета поредна година  предвеликденското издание на благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“.

“В тези трудни времена човек винаги трябва да гледа как да се приспособява към дадената среда. И това издание на  инициативата има за цел да помогне на човек в нужда. „Ние – младежите, а и всички граждани, към които се обръщаме,  можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година. Ако искаш да дариш и да зарадваш, направи скромно дарение на човек в нужда, за който един топъл обяд или  хранителен пакет означава много. Нека отворим сърцата си, за да дарим и зарадваме!”, казват членовете на МОС. Младежите призовават в кампанията да се включи всеки, който има желание и може да отдели поне един пакет хранителни продукти или консерви с дълготраен срок на годност.  Събраните продукти ще бъдат предоставени на социалната кухня към  православния храм ,,Св. Паисий Хилендарски“, намиращ се в кв. „Зора“.

Организаторите припомнят, че хранителните пакети / боб, ориз, леща, грах, макаронени изделия, нишесте, брашно, сол, захар, олио или консерви/ трябва да  са с дълъг срок на годност и без нарушение на опаковката. Даренията ще се събират в  Младежкия дом, намиращ се на бул.”Патриарх Евтимий” 176 –  до 29 април- всеки работен ден от 08.30 до 17.30 часа. За повече информация – на тел.042639974 или за учениците – от представителя на Младежки общински съвет в съответното училище. “ Ние изказваме своите адмирации към организаторите и се надяваме много хора да подкрепят инициативата.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!