Варна събира фолклорни ансамбли на „Мегданско веселие край морето“

Ансамбли от цялата страна ще вземат участие във Фестивала за български народни танци „Мегданско веселие край морето“, който ще се проведе на 8-и юни 2019 г. в Летния театър във Варна. Събитието се организира за трети път и ще протече под патронажа на кмета на града г-н Иван Портних. Организатори са Фолклорна музикално-танцова компания „Варна“, Фолклорен ансамбъл „Варна“ и Двореца на културата и спорта. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Фонд Култура на Община Варна

Записването за участие във фестивала вече е в ход и ще продължи до 6 юни 2019 г. Форумът е насочен към любителски клубове, школи и танцови състави, занимаващи се с български народни танци. Категориите са три:

  • Клубове и школи;
  • Танцови състави за деца до 14 – годишна възраст;
  • Танцови състави за младежи и възрастни над 14 – годишна възраст.

Регламентът позволява във феста да вземат участие и състави от чужбина. Записването се осъществява по интернет на адрес http://megdanvarna.com

Победителите в конкурсната програма ще бъдат определени от експертно жури. В състава му са Димитър Манов-дългогодишен хореограф на ансамбъл при ГУСВ и ансамбъл „Аура“ гр. София, Емил Генов – Главен художествен ръководител на ансамбъл „Зорница“ гр. София, Марио Егов – Главен художествен ръководител на ансамбъл „Странджа“ гр. Бургас.

Началото е в 10’00ч. с Конкурсна програма Категория 2 Танцови състави до 14г.

Входът за зрителите ще е свободен.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!