Вдъхновени от настоящата книга за август в клуба си – „На пет стъпки от теб“ от Рейчъл Липинкот (в която героите са младежи, болни от муковисцидоза) – млади хора от читателски клуб „Орбита“-Варна, решават да зарадват лекуващите се в момента деца в детското отделение по белодробни болести към УМБАЛ „Св. Марина“, Варна с картички-пожелания за здраве, рисувателни материали и детски книжки. „

Читателски клуб „Орбита“ е общност от хора, които вярват че книгите са тези, които разширяват мирогледа, развиват интелекта, правят ни по-мислещи, по-толерантни и по-добри човешки същества.

Към тях се присъединяват с подаръчета и доброволците от Just Do One . Това е проект за вършене на добрини-спантанно всеки ден, всяка седмица, всеки месец. Всеки път, когато се появи такава възможност, защото доброто наистина е заразно. И понякога дори история от книга може да предизвика в нас емпатия и желание да бъдем съпричастни към нуждата на друг човек.

Членовете на читателския клуб призоваха феновете на своята страничка във Фейсбук да сторят подобна добрина за детско отделение към местни болници в тяхното населено място.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!