Всяка година и множество фестивали, но малко са тези, които успяват да съчетаят екологичност, забавление, спокойствие и позитивизъм. Един от тези фестивали е „Беглика Хородея“ – събитието, което събира на едно място палитра от хора с разнообразни дейности и професии.

Какво е „Беглика Хородея“?
Това е събитие, което ще се състои на брега на Голям Беглик (язовир) област Батлъбоаз от 14 до 18 август 2019г.
През тази година ще можете да се насладите на 2 музикални сцени и 2 цирка, индиански темазкал, 39 тъпана, 7 геодом-купола, плаващо пиано и още много…
Освен да се наслаждавате на тази атмосфера, ще имате възможност и да станете част от забавлението – създайте беглишки песни и разберете каква е музиката, която реално е превод от „езика на цветята“.
Поканени са значими изпълнители от българската електронна и етно-джаз сцена: Александър Евтимов – Шаманчето, ЗЕЙРА, Веселин Митев (Исихия, Кайно Йесно
Сонце), Георги Дончев, Росен Захариев – Роко, Георги Мавров – а.к.а MIMIONIX, VATAFF Project и др.

Мотото под което ще се проведе фестивалът е „Заедност“ – обединение на съвременни български икономисти, философи и активисти в областта на екологията, културата и образованието. Ще се проведе дискусия, която да акцентира върху предстоящите климатични, политически и финансови промени, както и за тяхното решение – сплотени общности за взаимопомощ и подкрепа. Всичко това е важно, като разбира се не е за сметка на човешките взаимоотношения и ресурсите на Земята.

Всеки посетител ще получи от солидарната валута „Дар“ и така ще може да подкрепи кауза, свързана с обществото. Призивът към всички е да сме по-отговорни към природата, затова липсват кошчета за боклук – т.е. всеки трябва да върне боклука, който е донесъл. Естествено за органичния такъв ще има изградени компостни станции.

Цялата организация е възможна благодарение на повече от 70 доброволци и от над 400 сътворци.

Станете част от тази еко идилия и се присъединете за няколко дни реалкс и позитивизъм.

Музикален фестивал в Беглика


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!