В събота сутринта на 3 октомври, параолимпийците ни се прибраха от Световните игри на Международната федерация на спортисти с ампутации и инвалидни колички в Сочи. Тази година участваха 700 състезатели от 25 страни. За голямо съжаление на Терминал 2 имаше изключително слаб интерес от българските медии и спортни журналисти.

В Добри новини няма как да не отбележим, че през изминалата седмица, благодарение на българските момичета и момчета българският химн тържествено е звучал 11 пъти на олимпиадата в Сочи, а българското знаме е развято 16 пъти.

Нашите адмирации за Даниела Тодорова, която се завърна в родината с три златни медала: на гюле,  диск и копие. Ружди Ружди грабна златен медал  при мятането на диск, стана първи в дисциплината по тласкане на гюле, след като тласна гюлето на 11.80 м, само на 5 см. от световния рекорд.  Дечко Овчаров пристигна в България с три медала. Златен медал по тласкане на гюле и два бронзови медала на диск и копие. Мустафа Юсеинов застана на почетното първо място по хвърляне на копие, като си спечели и сребърен медал за диск. Георги Киряков стана трети на хвърлянето на копие. Иванка Колева си тръгна от Сочи с сребърен медал на гюле. Християн Стоянов постигна завидни резултати в  бягането на 800 и 1500 м, като се класира на втора и трета позиция. Михаил Христов грабна златния медал в дисциплината скок на дължина. Денислав Коджабашев завърши състезанието без нито един загубен гейм и взе титлата в тенис на маса.

Източник на снимка:starazagoralive.bg

Източник на снимка:starazagoralive.bg

Завидните умения и характер на нашите параолимпийци класираха България на 4 място по брой спечелени медали, веднага след Русия, Полша и Китай.

Един от треньорите на младежите, споделя, че има много спортисти от Германия, Великобритания, Полша и Китай, които се подготвят и тренират усилено, когато разберат, че ще мерят сили срещу нашите параолимпийци.

Подкрепяме момичетата и момчетата, които прославят България въпреки уврежданията, които имат.

Може да прочете още публикацията „Българският параолимпиец Михаил Христов: Няма да ме чуете да се оплаквам!„, която Добри новини публикува преди повече от година.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!