Студенти по архитектура са инсталирали огромни дървени мегафони в горите на Pähni в Естония, за да може „историята на гората“ да се чува по-добре.

 

Тримата студенти от Eastern Academy of Arts почувствали, че природата е твърде тиха и така идеята за невероятните съоръжения се родила.

Осъществяването на проекта е приключило съвсем скоро. Формата на гигантските колони позволява на всеки желаещ да полегне в тях, с цел отпускане и наслаждаване на прекрасните и разнообразни звуци, които природата произвежда. Мегафоните могат да се използват и като нестандартно място за провеждане на малки събития. 56097d421800002a008311c3

„Поставихме мегафоните на определена дистанция и под определен ъгъл, така че звукът да създаде въздействащ ефект.“- казва Ханес Пракс от архитектурния отдел.

„В началото изпратихме студентите в гората за няколко дни, за да разгледат първоначалните възможности за инсталация. Това обаче беше провалено, защото след половин ден хеликоптер започна да кръжи около гората и малко по-късно полицията беше навсякъде.“ Оказало се, че е изчезнала възрастна жена и студентите прекарали останалото време в нейното издирване. Ханес Пракс вярва, че този инцидент е вдъхновил студентите да не се откажат от проекта. Те искали не просто поредните дървени конструкции, а нещо, което да наподобява зова за помощ на изгубен човек.

Студентите работили с експерти по акустика, които да ги напътстват по отношение на специфичната форма. Планирането е било специално съобразено с особеностите на естонската гора.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!