Мъжкият национален отбор по волейбол на България завоюва нова победа, побеждавайки в супер оспорван мач отбора на Холандия.

България - Холандия Волейбол

Източник на изображението: eurovolley2015.net

Това е трета поредна победа за родните волейболисти след успехите над Германия с 3:0 и Чехия 3:2 и по този начин те заемат категорично първото място в групата, което им гарантира участие на четвъртфинала на Евроволей 2015.

Целият мач с Холандия протече драматично. Още през първия гейм, отборите се бореха за всяка точка. Холандия успя да поведе с две точки, при 17:15 нашите момчета обърнаха за 20:19. След няколко обрата и за двата отбора, в края на гейма, Николай Пенчев отбеляза за 29:27 и така България поведе.

Вторият гейм започна добре за нашите момчета и те поведоха с 8:5, но след първото техническо прекъсване, либерото на отбора, Теодор Салпаров получи контузия. Той беше заместен от Владислав Иванов, но това не ни помогна много и Холандия поведе след 6 поредни точки за 19:16, което доведе и до спечелването на гейма с 25:20.

Третият гейм започна с 6:2 в полза на „лалетата“ до 8:3. Българите не се предадоха и успяха да изравнят за 22:22. Имаше борба за всяка точка, но Мирослав Градинаров успя да отбележи победната точка за 28:26.

България - Холандия Волейбол

Източник на изображението:eurovolley2015.net

Четвъртата част започна лошо за националите ни. Съперникът ни поведе с 10:6, а при 17:14 за тях, Пламен Константинов поиска таймаут. Думите на треньора дадоха кураж на момчетата и те успяха да изравнят за 19:19. При 23:23 Холандците се активизираха и спечелиха гейма с 25:23.

Петият решаващ гейм стартира с няколко обрата: 2:0 в полза на Холандия, България обърна за 3:2, но гостите си върнаха преднината за 4:3. Борбата беше точка за точка до 9:9, след което нашите момчета се активизираха, за да завършат с победа и резултат от 17:15.

Акцентите от срещата България-Холандия може да гледате в следното кратко видео:

https://www.youtube.com/watch?v=gZQSFJ001xE

Следващият мач на националите ще се играе в четвъртък в София в зала Армеец срещу Белгия или Германия. Ако имате възможност елате да подкрепите момчетата.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!