Единственото по рода си състезание „Crush of Loosers”, ще се проведе тази година на 1 и 2 август. Морската столица Варна ще бъде домакин на нетрадиционното състезание. Националното клубно първенство по футбол на маса „Crush of Loosers”, което е много нетрадиционен спорт се организира от тазгодишните шампиони на България и техния едноименен клуб по футбол на маса „Ja-Ra” . Международната организация по футбол на маса за Европа (ITSF), ще обърне много специално внимание на масите, на които ще се играе. Одобрените маси са Roberto Sport и Fireball.

96ebb0577a0af4a146592207539635aeИван Ефтимов, който е председателя на единствения в България спортен клуб „Ja-Ra”, споделя, че желае да популяризира този спорт  на професионално ниво. Г-н Ефтимов издава още, че до момента има организирани над 100 професионални турнира по футбол на маса. Турнирите за момента се провеждат на регионално ниво. От спортния клуб постоянно създават нови спортни бази, и постоянно се търсят нови такива, за да се даде по-голям обхват  на този спорт.

На 1 и 2 август на централния плаж на Варна в бар Debut, ще се даде старт на Националното клубно първенство. 5 професионални клуба ще вземат участие. Това са Ja-Ra – отборът на Варна, Ninja Seaguls – отборът на Созопол, София ще се представи с два отбора това са Jaguars и Black Knights.

Вход свободен!

Ще Ви издадем една любопитна подробност. Екатерина Атанасова, която е капитан на женския национален отбор по футбол на маса „Jaguars“ ще вземе участие в турнира. Преди няколко седмици капитанът на отбора се прибра от Виена със световна титла за жени. Също така Екатерина Атанасова е неколкократен републикански шампион за единици и двойки.

Ще бъде интересен турнир.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!