Със седми член ще бъде дарено през август прекрасното семейство Йосифови. Те споделят, че децата са съкровище и биха искали техните да допринесат за добруването на България като останат тук в родината си и бъдат възпитани в доброта, милосърдие и взаимопомощ. За родителите най-голямото щастие е събирането на семейството вечер у дома. Те биха искали да дадат на децата си добро образование и споделят, че не получават специални социални помощи от държавата.

Лидия, Галин и Мадлен Йосифови

Източник на снимка:dariknews.bg

Семейството живее в закупен имот в село Крепост от 2004 година насам. В Димитровград учат двете по-големи дъщери Естер и Авигея, които са в 1-ви и 5-ти клас. Малките Мадлен на 5 години и Йосиф на 3 посещават детска градина. Родителите кръщават децата си с имена на библейски персонажи, като всяко едно име крие в себе си дълбок смисъл. С радост в погледа и усмивка споделят, че искат да имат седем деца.

Двамата са се запознали на поход в планината, когато били студенти. Майката Лидия е на 35 години родом от Димитровград и е получила музикално образование в училище СОУ „Васил Левски”, след което е учила пиано и флейта в Пловдив. Таткото Галин е от Горна Оряховица и е учил дизайн в Русе, след това е бил в рекламата. В момента работи като дърводелец и прави мебели по поръчка. В живота се справят сами и твърдят, че да гледаш четири деца или едно е еднакво лесно. Биха желали държавата да насърчава раждаемостта и да подпомага повече многодетните семейства. Лидия и Галин казват, че децата им, както и последното, което е на път са техен съзнателен избор и не са се появили случайно на този свят. Смятат, че те са най-значимото, ценно и единствено, което ще остане след тях. Лидия разказва, че самата тя е отраснала в многолюдно семейство и иска нейните деца да имат бъдеще в България. Споделя, че ако хората се променят и станат по-добри, то тогава и живота в нашата държава би бил по-добър.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!