България е третата поред най-перспективна дестинация за построяване на фабрики и други промишлени сгради. Победителите са станали ясни след годишната класация „Къде по света 2015г“ на консултантската компания Cushman&Wakefield.

България се е изкачила с 4 позиции в сравнение с миналата година и отстъпва само на Виетнам и Тунис в групата на държавите „изгряващи звезди“. Отделна е класацията за държавите, които вече са се утвърдили като промишлени дестинации. На първо място е Малайзия, следвана от Тайван, Китай, Сащ, Южна Корея, Канада, Сингапур, Турция, Тайланд и Индонезия.

Добро разположение за фабрики

Източник на изображението: wikipedia.org

Държавите са оценявани по критерии като пазарни състояния, рискове и разходи, съответно тежестта в проценти е 40%:20%:40.

България печели водеща позиция поради ниските цени на труд и ниски данъци. Проучването разкрива, че в областта на бедствията, икономиката и енергийните рискове трябват още подобрения.

Макар челните позиции да се заемат от държави в Азия, забелязва се и ръст и в Европа и САЩ.

Сред държавите с потенциална възможност за развитие са Литва, Естония, Коста Рика, Шри Ланка и Украйна.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!