images (5)Бебетата близнаци от Варна вече имат своя нов топъл и щастлив дом – домът на семейство Мусови. От приемните си родители двете момчета ще получат – майчина грижа, бащина закрила и обич.

Момченцата са били изоставени миналата година от биологичните си родители. Причината е, че жената, която ги е създала на бял свят, нямала възможност да се грижи за тях. Близнаците са били родени недоносени в средата на декември и е трябвало няколко седмици да бъдат отглеждани в специализирано отделение – неонатология.

Двете момчета ще живеят в семейството на приемните си родители от село Оборище, община Вълчи дол. Доброто семейство приело с охота близнаците в щастливия си дом, имайки достатъчно голям опит в отглеждането на деца, затова и социалните избират тях, сред десетките желаещи да вземат децата за осиновяване.

снимка: btvnews.com

снимка: btvnews.com

От Социалните служби казват, че семейството се грижи много добре за децата. Домът на семейство Мусови е изпълнен с много детски смях. Вече имат две осиновени деца, имат и трето детенце, което също е бебе, и сега двете момченца, сподели Валентина Христова от Социално подпомагане (Вълчи дол).

Aнифе Мусова е приемната майка на двете момчета. Тя споделя, че след като гледали репортажа по телевизията, се спогледали със съпруга си, секунда след това решението вече било взето. В седем и половина били вдигнали всички на пожар, разказва грижовната майка. Ето че щастливото семейството от село Оборище вече има три бебета.

“Нощем колкото и пъти да стана, не ми тежи, а ми е много хубаво. Те са такава радост” – споделя още жената.
Семейство Мусови не живее в лукс и разкош, а тъкмо обратното – скромно и честно. Не са богати материално, но са богати душевно – това, от което имат нужда всички деца – обич и закрила.
Близнаците са вписани в регистрите за осиновяване.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!