През последните години все повече зрелостници постъпват наистина зряло, дарявайки средствата за рокли и костюми в името на добро дело.

източник на снимката:http://kanal3.bg/

източник на снимката:www.kanal3.bg/

Абитуриентите от випуск 2016 на Езикова гимназия “Проф. д-р Асен Златаров”, гр. Хасково предпочетоха да подкрепят каузата на фондация “Искам бебе” пред скъпи тоалети за последния ден в училище. Всичките 178 випускници от гимназията се явиха на церемонията с бели тениски, върху които са изобразени сърце и ангелско крило. Дизайнът на тениските е дело на съвместната дейност на дизайнерката Цветослава Кунова и Александра Коцева – Туши. Събраните от учениците средства са на стойност 3000 лв, а от управителният съвет на фондацията заявяват : “Сумата продължава да нараства, тъй като не всички ученици са си дали заделените за тоалет пари”. Събраната сума е достатъчна за една ин витро процедура и ще бъде дарена на семейство от Хасково с репродуктивни проблеми.
imageproxyДевойките и младежите от езиковата гимназия в Хасково възнамеряват след завършването си да продължат да подпомагат семействата, които имат затруднения в зачеването на дете. Това ще стане чрез дейностите на създадения от тях младежки клуб “Angels’ Hearts” към фондация “Искам бебе”.
Фондацията е създадена през 2007 година. От създадването си досега тя реализира редица психологически, донорски и други програми в подкрепа на своята кауза. Нейната мисия е както да оказва финансова и психологическа помощ на семейства с репродуктивни проблеми, така и да информира обществото за причините за подобни проблеми и възможните решения. За целта фондацията разполага с регионални доброволчески структури и работи съвместно с екипи от психолози, социолози, демографи и др.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!