На провелият се от 29-ти до 31-ви октомври „VII-ми национален конкурс за творчески изяви на хора с ментални увреждания“ в град Шумен бяха наградени участници от плевенският дневен център за хора с увреждания. В конкурсът се включиха участници и от защитени домове от цялата страна. Благородната неправителствена организация, стояща зад националният конкурс е „Сияйна зора“. Идеята за сформирането на неправителствената организация се ражда в резултат на индивидуални усилията за съпричастност към проблемите в специализираните социални домове. Сблъсъкът с несъвършенствата на системата, с бюрокрацията и с предразсъдъците на обществото кара членовете на „Сияйна зора” да се обединят в сдружение и с общи усилия да защитават правата на тези хора, подложени на дискриминация и дълбока социална изолация. Главната движеща сила за организацията е осигуряването на по-добри условия за живот за хората с увреждания.
Награди „Впечатляваща визия и сценично присъствие“ и грамоти получиха Аспарух Атанасов и Тоня Костова за своят дует. Цветослав Петков получи Сърцето символ на НПО „Сияйна зора“ и награда за изпъленение на песен. Теодора Бориславова получи също грамота и награда за „Изпълнение на народна песен“.

Дневен център за хора с увреждания - Плевен

Снимка: http://wwwdcvupleven.blogspot.com/

Дневен център за възрастни с увреждания – Плевен предлага комплекс от социални услуги, които създават условия за цялостно обслужване на възрастните през деня, свързани с предоставянето на храна, задоволяване на ежедневните, здравните, образователните и рехабилитационните потребности, както и организация на свободното време и личните контакти. Плевенският дневен център за възрастни с увреждания участва вече втора поредна година в националното състезание, а за участниците е приятно удоволствие не само самият конкурс, но и разходките из Шумен и вечеринката след самото събитие.

Участници от Дневен център за хора с увреждания - на екскурзия

Целите на дневният център включват:
– Цялостно обслужване на потребителите през деня
– Психологична дейност
– Рехабилитационна дейност
– Трудотерапевтична дейност
– Организация на свободното време и лични контакти
– Организиран транспорт.
Възрастните хора от дневният център за хора с увреждания в Плевен очакват нови предизвикателства и национални конкурси, в които да се включат.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!