От Сан Франциско до Ню Йорк, екипът на Delphi успя да пропътува целия континент Северна Америка от бряг до бряг с автоматизирана кола

Delphi Automotive PLC осъществи най-дългото автоматично пътуване с кола, като измина разстоянието от  Сан Франциско до Ню Йорк в 99% от времето в напълно автоматизиран режим на колата.

Разстоянието възлиза на 3400 мили (или около 5440 км.) и отнема на колата 9 дни. В колата екипа инженери на Delphi събират данни за подобряване на системата за автоматично безопасно пътуване – най-бързо развиващият се технологичен сектор в автомобилостроенето. По време на пътуването, колата събира над 3 TB (три терабайта = 3072 GB) информация, която ще помогне на инженерите за подобряване на програмата за безопасност на пътя. Хаштага на събитието в социалните мрежи е #delphidrive

“Нашата кола се справи забележително добре по време на пътуването и надмина всичките ни очаквания” казва Jeff Owens, технологичен директор на Delphi.  “Събраните данни от това пътуване ще ни помогне да оптимизираме нашите съществуващи active safety продукти и ще ускори разработката на бъдещите ни продукти, за да можем да предложим на клиентите си ненадминати автомобилни технологии.”

Девет дневното пътуване прекосява 15 щата и изправя колата пред различни сложни препятствия, като кръгови движения, зони в ремонт, тунели, мостове, агресивни шофьори и различни метеорологични условия.

Автоматичната кола на Delphi е оборудвана с пълен комплект високотехнологични инструменти, някои от което вече са в продажба, като  система за избягване на удари (collision mitigation), интегрирана радарна система с камери  и система за предупреждение при настъпване на лентата на маркировката (lane departure warning system). Всички тези системи свързани с бърз бордови компютър, който управлява колата напълно автоматично според ситуациите на пътя.

Напомняме Ви, че Добри новини през май 2014г. писа за проекта на Google за автоматична кола, вижте и новината  Интелигентна автоматична кола от Google

.

Кратко видео с екипа на Delphi и тяхната автоматична кола:

Вие бихте ли се доверили на тази кола? Пишете коментари долу моля.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!