Китайска поговорка гласи : “Ако искаш 1 година благоденствие, засей зърно; ако искаш 10 години благоденствие, посади дърво; ако искаш 100 години благоденствие, възпитавай хора”. Доброволците, обединени под името Green Team – Зеленият Отбор на България, с многобройните си акции целят да възпитават у хората любов към природата и доброта и да направят България едно по-зелено и красиво място. Със своите действия те доказват, че това е възможно да се постигне и без спонсори отвън, без инвеститори, без политическа подкрепа и без PR. Достатъчни са само ентусиазмът и действията на активни съмишленици, които да се включват в залесяванията.
Зеленият отбор на България са автори на проекта “1 милион”. Идеята на проекта е до 2018 година обикновени български граждани да засадят 1 000 000 дръвчета на територията на страната. Тази есен, на 12 ноември ще се проведе поредното масово засаждане на дървета. Този път то ще се проведе в околността на язовир Братушково, община Сливница. Всеки, който желае, може да заяви своето участие и да получи повече информация като посети фейсбук страницата на събитието: https://www.facebook.com/events/344175425933438/?active_tab=about .

източнк на снмка: http://blagoevgrad-news.com/

Източник на снмка: http://blagoevgrad-news.com/

Зеленият отбор организира и редица други събития. Те залесяват площи, оголени в следствие на пожари и незаконна сеч. Освен това се грижат за опазване разнообразието на местните растения провеждайки Фестивал за свободна размяна на стари и традиционни сортове семена, разсади и фиданки.
Със своя вдъхновяващ и заразителен пример, ентусиастите от Зеления отбор успешно доказват пред всички, че реалността, в която живеем зависи предимно от нашите собствени действия.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!