Дете помага на бездомни

Лиляна Антонова 24.06.2015 2
Дете помага на бездомни

В днешно време много рядко се намират добронамерени хора, които помагат на хора в нужда. Всеки гледа себе си и е изгонил добротата от сърцето и душата си.  Вие познавате ли хора около вас, които намират иновативни начини да помагат на бездомни хора? Виждате ли често как млади хора помагат на по-възрастни да се качат в автобуса или да им отворят врата? За огромно съжаление все по-рядко се виждат такива мили жестове между поколенията.

Но днес с огромна радост Ви представяме едно младо момче, което помага на бездомните жители на София. Той е само на 15 години, казва се Мино Караджов и е поел инициативата да раздава храна на бездомните хора, който са намерили убежище по улиците и кварталите на София. Храната, която раздава на нуждаещите се е дарена от няколко заведения, които са се включили в кампанията. Мино Караджов споделя, че очаква собственици на закусвални и заведения да се включат в благородната кауза. Да не изхвърлят храната, която им остава, а да я опаковат и раздават на нуждаещите се.

Ето, както едно момче, ученик все още, който не разполага с високи доходи,  без да има излишни средства успява  да нахрани няколко гладни бездомника, успява да накара някой, който от години не е срещал добрина по пътя си да се усмихне. Той ни доказва, че ако имаме желание и с малко усилия от наша страна, винаги се намира начин и време да помогнем на някой, който има нужда. Нека последваме примера му и бъдем по-добри и да помагаме на хората около нас. Така ние ще се чувстваме по-добре и по-щастливи.

Вижте как хората реагират на Мино Караджов, когато им дава храната.

 

Източник: http://dobrini.bg

Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!

Дете помага на бездомни
5 от 7 гласа

2 коментара »

  1. Недялко Георгиев Шаллиев 29.06.2015 в 15:57 - Отговор

    Този юноша е днешен БУДИТЕЛ – и той, и родителите му, които са го възпитали да е ЧОВЕК, да са здрави късметлии, с по-малко ядове. ПОКЛОН ПРЕД ТАКИВА ХОРА!!!

  2. Бела 15.06.2016 в 15:16 - Отговор

    Браво на Мино! Има надежда за България с такива деца. Дано повече хора да вземат пример от него. Да е жив и здрав!

Напиши коментар »

споделиха