Президентът на Република България даде старт на благотворителната инициатива „Българската Коледа“- кампания 2015 / 2016.  

Коледа винаги е било времето, когато споделяме добрите моменти с близките си, но не за всички този период от годината е изпълнен с усмивки. А целта на „Българската  Коледа“ е точно в това, да върне позитивното в живота.

Инициативата се провежда за 13 поредна година, под патронажа на Президента на Република България.  Нейна основа мисия е да помогне, както на много болни деца, така и на здравни заведения, които имат нужда от медицинска апаратура за нормалното си функциониране и обслужване на пациенти.

Тази кауза продължава своето съществуване, благодарение на състрадателните хора, които разбират проблемите и помагат на тези, които наистина имат нужда от съдействие.  

Данните за изминалия период през 2014/2015 година показват нагледно, колко е успешно това начинание. Тогава бяха събрани почти два милиона лева. Така 496 деца получиха шанс за по-добър живот, а 10 медицински заведения – ново оборудване.  

За четвърта година, инициативата поставя акцент върху определена тема. Тази година тя е: „Да помогнем на децата в реанимация“. – Голяма част от децата, преминали през реанимация и интензивна терапия, следствие от злополуки, тежки заболявания или рисково родени, имат нужда от подпомагане за диагностика, медикаментозно лечение, медицински изделия, рехабилитация и др. Но това не означава, че няма да бъде помогнато и на другите деца, които имат нужда от лечение.

Ако желаете да се включите в кампанията, да получите повече информация за настоящата и за изминалите кампании, може да го направите на адрес: http://www.bgkoleda.bg/.  
 
Нека да направим Коледа още по-щастлив и светъл празник, като върнем усмивките на тези, които имат най-много нужда.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!