Пресиян Василев е гражданин на Чикаго от български произход, който спечели първо място на световното първенство по ораторско майсторство „Тоустмастърс 2013“, съобщава сайтът на организаторите на конкурса www.toastmasters.org.

В състезанието са участвали 30 000 участници от 122 страни. 30-годишният Василев достига финала на състезанието с още 8 претенденти за най-добър оратор. Василев участва и спечели отличието след няколко тура на елиминации, започнали преди 6 месеца с хумористичната си реч „Променен от автомобилна гума“.  Състезанието се проведе в „Дюк енерджи сентър“ в град Синсинати в щата Охайо пред 1600 зрители, дошли от цял свят.

Регламентът предвижда слово с времетраене от 5 до 7 минути на най-различни теми. Състезателите се оценяват по съдържанието на речта, нейната организация и представяне.

Василев отишъл да живее в САЩ преди 11 години, когато напуснал София в търсене на „мултикултурно разнообразие“ и самоусъвършенстване. Той започнал да се състезава във веригата „Тоустмастърс“ преди три години и участвал в много състезания по ораторство.

На второ и трето място на световното първенство „Тоустмастърс“ тази година се класираха състезателката Шурук Ал Бана от Дубай и Кинги Бидъл от Роторуа, Нова Зеландия.

[youtube id=“RyirBcKaIYI“ width=“600″ height=“350″]


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!