Ако сте сред почитателите на анимационни филми и харесвате изпълненията на живо, значи събитието, което предстои да се случи в столицата, е точно по ваш вкус.

Благодарение на талантливите музиканти от Оркестъра и Хора на Класик ФМ радио ще имате възможност да върнете кинолентата назад във времето и да чуете в тяхно изпълнение едни от най-големите класики на „Дисни“. Оркестърът ще изсвири сюити от популярни заглавия като „Красавицата и звяра“, „Пинокио“, „Снежанка“ и много други. В изпълнение на Хора ще прозвучат мелодии от „Малката русалка“.

Поп певецът Орлин Павлов също ще стане част от големия концерт. Мъжкият вокал ще представи песни, звучащи в няколко епизода на „Аладин“ и в „Малката русалка“.

ще бъдат показани едни от най-големите класики на Дисни

Източник на снимката:imgfave.com

Американското сопрано Мелиса Хъдсън е поканена за специален гост на „Музикалното вълшебство на „Дисни“. Заедно с Орлин Павлов ще покоряват публиката с изпълненията си от филмите „Аладин“ и „Цар лъв“. Мелодиите, в които ще си партнират, са спечелили „Оскар“ за най-оригинална песен. Именно там се поставя и акцентът на концерта – върху популярни награждавани песни.

Зрителите ще имат възможност да чуят за първи път на живо „Let It Go”, добила популярност от последния касов хит на кино студиото – „Замръзналото кралство“. Той все още е в програмата на българските кино салони и интересът към него не стихва. Малки и големи се изреждат, за да изживеят магията на поредния шедьовър на „Дисни“. Той заслужено спечели престижната награда „Златен глобус“ за най-добра анимация и е сред номинираните за статуетка „Оскар“ в същата категория.

Всяко изпълнение ще бъде съпроводено от избрани кадри от съответния филм. Видео прожекциите ще допълват внушението от музика и глас. Събитието е част от програмата на четвъртия сезон на цикъла „Музика за Америка“, представен от „Кантус Фирмус“ и „Америка за България“.

Концертът ще бъде под диригентството на Джон Маклафлин Уилямс. Мултимедийният спектакъл ще се проведе с партньорството на Софийската филхармония в зала „България“ на 21 февруари от 19.30 часа. Цените на билетите варират между 12 лв. и 40 лв.

Кратко видео с откъс от филмчето „Замръзналото кралство“ може да видите тук:


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!