Първи март е наш традиционен празник, който не е отразен в календара като официаленТрадиция за 1 март. Но за сметка на това всеки от нас го очаква с нетърпение и ще го отпразнува. И всеки от нас ще подари усмивка, надежда и пожелания за здраве и берекет, заедно с мартеничка – подарък за близки,  приятели и колеги.

 

Точно тази традиция е в основата на благотворителната кауза на красиви момичета от Варна. Целта на младите рокерки от варненския мотоклуб „Moto Angels“ тази година е,  с набраните средства от продажбата на мартеници да помогнат на ръководството на УМБАЛ „Св. Анна“ във Варна да осъществят дълго отлаганото изграждане на кът за детски игри на открито. Защото в отделенията има и  деца, които имат възможност да излизат на въздух извън болничните стаи. Красивите момичета дори вече са получили подкрепа и от далечния Ихтиман. Производителка на мартенички е предоставила свои творения за хубавата кауза. Казва се Лиана Пейчинова. Тя от няколко години  изработва гривни от конци, мъниста и естествени камъни.

Момичета с мотори Moto Angels

Източник на снимка:varna.utre.bg

Всеки от нас би могъл да подкрепи тази инициатива на дамите от мотоклуб „Moto Angels“ като закупи от техните мартенички . Можете да ги намерите в  магазин за моточасти на бул. „Сливница“ №148, в две студиа – на ул. „Параскева Николау“ №8 и бул. „Приморски” №131 и в заведението до паркинга на Спортна зала.
Първата благотворителна акция на красивите дами с мотори стартира преди три години. Тогава те събират над 1500 лв., които 10360556_830525613642984_4892909023991214662_nдаряват на СОУ „Проф. Иван Шишманов“ в район „Аспарухово“ за деца с увредено зрение. А събраните през 2014 година над 1900 лв. отиват  за децата от помощното училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в с. Кривня, община Провадия.

„Да подарим усмивка на детето ни, връзвайки му мартеничка, която ще донесе усмивка на друго дете.“ – това призовават от варненския дамски мотоклуб Moto Angels.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!