Български екип се заема с нов проект – анимацията „Златната ябълка“. Анимационен серирал, включващ фолклорни елементи, но пречупени през призмата на забавното и приключенското.

Самодива - Източник на изображението: goldenappleseries.com

Самодива – Източник на изображението: goldenappleseries.com

Светът на киното винаги е бил вълнуващ, а на анимационните герои още повече. В последните години се наблюдава позитивно движение в тази насока (филмовото студио в Бояна – бел.авт.), това допринася, за да се случи и логичното – ново начинание в света на рисуваните/анимираните същества.

Студио Змей е съставено от млади, но опитни български творци, които са решили да създадат нещо уникално, красиво и същевременно забавно, работейки над проекта „Златната ябълка“, докато се намират на различни места из света.

А какво всъщност е „Златната ябълка“ („The Golden Apple“)?
Това е анимационен сериал, който пренася зрителите, главно малки деца, в митичния свят на Балканите и заобикалящите ги съседи. Може да срещнете различни елементи, както от тракийската и славянската култура, така и легенди от древна Гърция и Ориента.

Според легендата, на всеки 100 години пада комета, а там където е паднала пораства дърво с една златна ябълка, която изпълнява желания.

Главните герои също взаимстват елементи от древни култури: Тина-Пакостина, млада самодива, която влияе на природата около нея, както и Вихра, Влад и Бран, които са главните действащи лица. Тук лошите приемат образи на различни природни стихии и бедствия, нещо което е съпътствало нашите предшественици.

 

Бран - Източник на изображението: goldenappleseries.com

Бран – Източник на изображението: goldenappleseries.com

Ако вече сме успели да ви грабнем, то трейлъра по-долу, ще ви превърне в истински фенове на анимацията:

Проектът в момента се намира в предпродукция и създателите се нуждаят от малко помощ за пълно реализиране на идеята. Търсят се потенциални инвеститори и разпространители, които могат да подпомогнат начинанието.

За повече информация, може да посетите сайта на „Златната ябълка“: http://goldenappleseries.com/?lang=BG

Обновена на 25.11.2015

Създателите стартираха Kickstarter кампания с много атрактивни награди, чрез които се помага за реализацията на проекта: https://www.kickstarter.com/projects/goldenapple/the-golden-apple-series

 

Вихра - Източник на изображението: goldenappleseries.com

Вихра – Източник на изображението: goldenappleseries.com


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!