Проектът е финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда и бъде осъществен в самоковското село Маджаре.

Идеята е на кметския наместник на Манджаре – Христина Петрович. Тя обяви какво е намерението и пред Владимир Георгиев – кмет на община Самоков, съобщиха от местната администрация.

Планът е да се направи дървена къщичка, в която ще могат да се провеждат беседи и да се презентират нови идеи. Инсталацията се планира да бъде направена малко над селото, в посока към параклис „Свети Георги”.

Покрай реката ще бъдат използвани естествените дадености от природата, като дънери и с тяхна помощ ще се направят кътчета за отдих. По протежението на пътеката ще се изградят дървени мостове над реката.

Живописната природа около реката и зашеметяващите гледки ще дадат възможност на много туристи да се насладят на красотата на самоковското село. Пътеката продължава до параклиса, който също си заслужава да се посети. Тя е изградена с помоща на Евгени Грозданов и семейството му.

Тази година по проект,  финансиран от стратегията на МИРГ – Самоков по Програмата за морско дело и рибарство, ще бъде направен и основен ремонт на пространството около площада.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!