По случай десетата ѝ годишнина на Фондация „Шанс за децата и природата на България“ над 60 възпитаници от средните училища и гимназии в Бургас кандидатстваха в кампанията „Шанс за таланта на Бургас“. От тях 41 ученици получиха шанса да учат безплатно в единствения европейски сертифициран център за работа с талантливи деца – Център за млади таланти, гр. Бургас.

Ученици от АЕГ „Гео Милев“, ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, ГРЕ „Г.С. Раковски“, НЕГ „Гьоте“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, СУ „Епископ Константин Преславски“, НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, ПГЧЕ „Васил Левски“, Търговска гимназия, Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации вече надграждат познанията и уменията си в различни сфери. Сред които са: моден дизайн, театрално изкуство, изобразително и приложно изкуство, творческо писане, български език и литература, информатика и нови технологии, лидерство и управление на проекти.

Фондацията отправи покана към Община Бургас за включване в инициативата. Общината ще финансира обучението на двама даровити ученика. Посредтсвом жребий на случаен принцип бяха изтеглени победителите, които са Весела Ефремова, на 16г. от АЕГ „Гео Милев“, която е взела участие в Арт проект „Палитри“ с ръководител Златка Коева, и Стефания Ганева на 16г. от ГРЕ „Г.С.Раковски“, включил се в театрално ателие „Homo ludens – играещият човек“ с ръководител Симеон Димитров. Фондация „Шанс за децата и природата на България“ ще поеме обучението на останалите 39 ученика.

Талантиви деца с голям брой награди и отличия се включиха в кампанията. Сред тях са: Деница Младенова на 15 г. от ГРЕ „Г.С.Раковски“ и Елисавета Ларионова, на 16 г. от АЕГ „Гео Милев“ с отличия в сферата на изобразителното изкуство; Станислав Илиев на 18 г. от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и Сияна Железарова на 14 г. от АЕГ „Гео Милев“ – в сферата на творческото писане; Александър Герасимов на 16 г. от НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров“, с множество отличия и изяви в сферата на театралното изкуство.

„Радостни сме, че като единствен европейски сертифициран център за работа с талантливи деца имаме възможността да приветстваме толкова даровити младежи от Бургас.

Вярваме, че при нас те ще надградят не само знания, но и ще получат вдъхновение и амбиция за покоряване на нови върхове. С кампанията „Шанс за таланта на Бургас“ целим не само да открием, да финансираме обучението и да помогнем за усъвършенстването на талантливи млади хора, но и се стремим към успешно партньорство и сътрудничество с всички училища в града и региона в името на една обща цел – бъдещето на нашите деца.

Изключително благодарни сме на Община Бургас, че за пореден път ни подкрепя в тази мисия и отпусна средства за целогодишното обучение на двама от финалистите“ – сподели Лилиана Славова, председател на Фондация „Шанс за децата и природата на България“, основател на Център за млади таланти, гр. Бургас.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!