Почивните дни през 2018 година може да видите в публикацията: Почивните дни през 2018 година.

Новата 2017 започва на 1 януари неделя, а 2-ри януари, понеделник е почивен ден.

На 3 март честваме Ден на Освобождението на България от османско иго. Празникът е в петък, който е неработен т.е. тук имаме 3 почивни дни.

Великденските празници тази година започват от 14 април (Велики петък) и продължават до 17 април (Возкресенни понеделник). Това са 4 последователни почивни дни.

Почивни и работни дни 2017

Почивни и работни дни 2017 година. Щракнете върху календара за голям размер.

 

1 май – Ден на труда е почивен ден. Той е в понеделник или имаме отново три почивни дни заедно с уикенда.

6 май – Ден на храбростта и Българската армия е в събота т.е. 8 май понеделник е почивен.

24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е в сряда и е почивен.

През септември празниците с допълнителни почивни дни са два: 6 септември –Ден на Съединението на България и 22 септември – Ден на Независимостта на България. Първият празник е в сряда. Вторият празник е в петък. Това означава 3 почивни дни, заедно със събота и неделя.

Денят на народните будители – 1 ноември е неучебен ден, но е работен ден. Този ден е неработен, неприсъствен и официален празник само за работещите в системата на „Средното образование“ – включва училища, детски градини и помощни звена. Някои частни детски градини избират да работят на този ден.

Тази година Бъдни вечер е в неделя – 24 декември, Коледа (Рождество Христово) е в понеделник – 25 декември, а вторник 26 декември е почивен.

Заб. Публикацията ще бъде обновена, след като Министерски съвет гласуват официалните почивни дни през 2017 година.

Почивните дни през 2016 година може да видите в публикацията: Почивните дни през 2016.

.

Днес 8 декември 2016г парламентът прие на първо четене новите правила за почивките, които премахват сливането на почивни дни, но отново дават възможност за блок от три неработни дни по време на официални празници.

Промените са в Кодекса на труда, според които отпада сливането със съботно-неделната почивка на празнични дни, когато те са във вторник или в четвъртък, с което се получаваха по четири неработни дни и се обработваше в следваща събота.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!