Българската ракета номер едно Григор Димитров предизвика истински фурор при последното си посещение в родният град Хасково. Той се срещна с талантливи млади тенесисти, за да ги вдъхнови и сподели част от своя житейски опит. Гришо им показа някои основни хватки в тениса по време на открита тренировка, която се проведе в парк „Кенана“.

Стотици деца и юноши от цяла България се стекоха в Хасково, за да се срещнат със своя идол. Откритият урок, който се състоя на закритият корт в парка, продължи около час, като с предимство бяха най-малките. На същите тези кортове Григор се запалва по тениса като дете и започва своята кариера.

Source: Flickr

Дълго след края на урока тенисистът раздава автографи и се снима със своите фенове, имали щастието да се запознаят лично с него. На няколко пъти се е стигало и до намесата на полиция, за да може Гришо да бъде изведен от залата.

Според Йордан Йорданов, президент на клуб „Хасково 2015“, посещението на родната тенис звезда е изключително събитие и сбъдната мечта за всички 230 деца, които членуват в клуба.

Припомняме, че след броени дни започва тенис турнирът DIEMA XTRA Sofia Open 2018, част от сериите ATP 250, където се очаква Григор Димитров да защити своята титла. Първенството ще се проведе в зала „Арена Армеец София“, като откриването е на 4-ти февруари, когато започва и първи кръг от квалификациите. Финалът и награждаването ще се състоят на 11-ти февруари от 14:00 часа.

Още една добра новина за децата – в първият ден от турнира всички малчугани до 14 годишна възраст могат да гледат мачовете безплатно!

На турнира – част от програмата на Асоциацията на професионалните тенисисти (ATP) в София – ще премерят сили звезди като Жил Мюлер, Адриан Манарино, Филип Колшрайбер, Виктор Троицки, Денис Истомин, Робин Хаасе и Андреас Сепи.

Източник: gong.bg


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!