Наскоро, възпитаници на професионалната гимназия по металургия в Асеновград успяха да съберат пари за лечението на своята учителка по Английски език. Заради техните усилия – днес тя е жива и отново преподава.

През изминалата година,  Людмила Ангелова разбира, че е болна от левкемия и че се нуждае от трансплантация. Сумата от 360 хил. лв., за съжаление, е непосилна за нея.

Добрата новина е, че учениците от училището, в което тя преподава, решават да помогнат. Те споделиха, че за тях е било неприемливо това да изгубят толкова добър човек и че за тях е нямало друг избор различен от този да й помогнат.

Чрез множество благотворителни събития, децата успяват да съберат огромната сума и през декември на 2015г., Людмила бива подложена на нужното лечение. Учителката споделя, че тя не е имала момент на отчаяние и съмнение, защото децата не са й оставили шанс за това. Те, а както и нейни колеги и роднини са били в постоянен контакт с нея, което й е дало огромна надежда.

Децата смятат учителката си за изключително мила  добра, като ни споделиха, че се чувстват изключително близки с нея и я смятат за добър приятел. Още споделят, че вече не искат да мислят за болестта, защото тя е в миналото и е най-добре да не се говори за това.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!