"Котаракът в чизми" в район Южен

Снимка plovdiv.bg

През изминалите дни Пловдив зае първите позиции на наши и чужди класации. Множество събития дадоха позитивен старт на града за 2014 година.

Нова детска градина

Несъмнено първото от тях е откриването на новата детска градина „Котаракът в Чизми“. Тя е филиал на ЦДГ „Малина” в район Южен. Кметът Иван Тотев отбеляза, че сега вече в Пловдив няма да има проблем с местата в детските градини.
„Котаракът в чизми” е построена за по-малко от година и определено е една доста европейска забавачка. Тя е монолитна, двуетажна сграда, с модерно оборудване и капацитет за около 200 деца. Експремиерът Бойко Борисов, който присъстваше на откриването, заяви, че всеки един град в България заслужава такова детско заведение. Така родителите ще имат възможност да продължат работата си без затруднения относно отглеждането на децата.
„Детската градина е нашето европейско бижу“, заяви пък директорката Йорданка Георгиева. Тя е горда, че ще бъде начело на най-голямото детско заведение в Пловдив за момента и си пожела скоро да бъде открито поне още едно.
„Котаракът в Чизми” разполага с физкултурно-музикален салон и с плувен басейн за децата.

Снимката на Пловдив впечатли Майкрософт

Снимка: bgnow.eu, автор Мая Къркаличева

Фотография

Снимката на пловдивчанката Мая Къркаличева пък силно впечатли „Майкрософт” и компанията разпространи кадъра от Пловдив като зимен тапет за Windows. Младото момиче обича фотографията и снима планински пейзажи от различни кътчета в България. Тя е щастлива, че именно нейна снимка на прекрасния зимен Пловдив е оценена достойно от софтуерния гигант и той легално я разпространи в целия свят.

Туризъм

Старият град се нареди сред най-предпочитаните дестинации в България в проучване на британско туристическо издателство Rough Gides. Англичаните споделят, че обожават българското кисело мляко, топлия климат, плажовете, планините, минералните води и гостоприемството на хората. Рилският манастир, Копривщица, храм-паметникът „Александър Невски” са само част от местата,  посочени от британците, които трябва задължително да се посетят през 2014. Тези положителни нагласи поставиха България на осмо место в Топ 10 на най-добрите държави за туризъм.

Пловдив

Друго младо момиче от Пловдив зае десето място в света на Световния турнир по шах. Турнирът се проведе в ОАЕ. 12-годишната пловдивчанка Виктория Радева заедно с Габриела Антова достигнаха до финалите и се наредиха сред първите десет в света.

И накрая няма как да не бъде отбелязана и класацията, според която българите, живеещи в Пловдив, са най-щастливи и удовлетворени от живота. Едва 5 % от пловдивчани са готови да напуснат града и да се заселят другаде.
Област Пловдив е добре развита икономически и социално и според статистиката кризата се усеща по-малко в сравнение с други региони в страната.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!