Отколешна традиция е на днешната дата лозарите, (а и всички, които обичат виното) да празнуваме Трифон Зарезан. Хубав празник – знак, че зимата , иска или не, си отива.
Днес е и Голяма Задушница. Много от нас отдават почит на своите близки, с които са се простили през годините . Тъжно е, колкото и да ни се иска няма да чуем отново гласовете им, да видим усмивките им. Защото „вече са станали звездички“, както казва моят внук.
Но за младите и влюбените си е истински празник. Макар повечето от нас да не сме католици, този празник се наложи и в България, просто защото е свързан с най-хубавото чувство. Да обичаш и да си обичан – какво по-хубаво от това?! Млад човек от Пловдив отбеляза днешният ден на влюбените и показа чувствата си към своята любима чрез билборд. Романтично и красиво. Всеки може да види големият транспарант на кръстовището край Сточна гара в Пловдив.

Честит празник на влюбените!

„Честит Св. Валентин, мило! Завинаги твой“ – гласи надписът на романтичния мъж. Той е споделил обща снимка, на която са прегърнати с неговата изгора. Навярно му е струвало доста скъпо, защото това е един от най-скъпите начини за реклама. Но пък е такъв подарък, какъвто малцина имат смелостта да направят и който остава като един светъл спомен през годините. Много е хубаво да виждаме такива жестове на обич и внимание сред млади хора.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!