Афиш на операта Борис ГодуновМарио Марчев Кръстев от столичното 23 СОУ „Фредерик Жолио Кюри” играе Феодор в операта „Борис Годунов”, която за пръв път се играе на открито на пл. „Св. Александър Невски”. Специално за спектаклите пред историческия храм е изградена голяма сцена и трибуни за публика с  1400 места.

След броени дни – на 7 август, Марио ще навърши 12 години.  С неговото участие режисьорът Пламен Карталов комплектова истинската семейна картина на руския цар – Борис Годунов има подрастващ син, който си пада по географията и с интерес изучава картата на Русия.

Марио попада в екипа чрез кастинг – диригенът Стефан Недялков (син на маестро Христо Недялков) издирвал  подходящо момче за ролята, но все не го откривал.  Спомнил си, че има визитка на Марио, защото преди време представил 3 песни по стихове на сестричката му Лили. Недялков и  Таня Лазарова – диригентката на детския радиохор,  прегледали клиповете на Марио в Youtube и го харесали.  Последвала покана за кастинг.  А за Марио кастингите не са страшни, защото вече има зад гърба си богата биография.

Марио в ролята на Феодор. Снимка:Facebook

Марио в ролята на Феодор. Снимка:Facebook

Започва да се занимава с пеене от 4-годишен в студио „Музика” с вокален педагог Роси Йорданова. Включен е в книгата „Успелите деца на България” на фондация „Димитър Бербатов” за 2009 г. Понатрупал е престижни награди  – Grand prix, първо, второ, трето място, както и специални награди за артистичност от конкурси и фестивали в България, Люксембург, Италия, Малта, Босна и Херцеговина, Хърватска. Участвал е в „Малките таланти на България” с Ники Априлов,  в телевизионните предавания „Точно така” с Орлин Павлов, „Феномени” по БНТ и „Апартаментът” с Марта Вачкова като гост-изпълнител. Бил е финалист на „Супер 8” (БНТ) , както и полуфиналист на конкурса „Голямото междучасие”, организиран от D2.

Не му е чужд и опитът в киното – снимал се е в турския сериал „Ездачи”, в руския „Вангелия” на режисьора Сергей Борчуков, както и в няколко реклами. В Народния театър „Иван Вазов” играе в пиесата „Отровата на театъра“. От началото на 2014г. участва в мюзикъла „Пепеляшка” , поставен от Мими Иванова и Развигор Попов. Следва  участие и в телевизионното шоу „Големите надежди“ по Нова.  Вървят му езиците – учи  английски, немски и френски. А закваската в музиката е по линия на дядо му Жоро Карагеоргиев, дългогодишен председател на прославения мъжки хор „Кавал”. Както се казва, крушата не пада по-далече от дървото.

Кратко видео от изпълнението на Марио Кръстев в „Големите надежди“ на 19.03.2014


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!