снимка: интернет

снимка: интернет

Голямата спортистка Милка Манева ще бъде тържествено наградена в родния и град Смолян по инициатива на приятелите и.
Официално Милка Манева е европейска шампионка по вдигане на тежести от първенството в Тирана (Албания), през април тази година, информира БНР. Рускинята Марина Шейнова в категория 63 кг., губи титлата си, след като бе хваната в употреба на допинг.
29 състезателки са уличени в употреба на допинг на европейското първенство, след което златният медал на Манева става факт.
Българската шампионка Милка Манева разкрива радостта си от спечелената титла, но също така и е мъчно, че не е чула химна, тъй като това е мечтата на всеки спортист, споделя тя. И още повече, че това и е първата титла, макар и по този начин, тя е щастлива, след напълно заслужената и честна победа.
28-годишната състезателка Милка Манева, единствената българска спортистка по вдигане на тежести, която представи страната ни на Олимпиадата в Лондон през 2012 година, където щангистката се класира 5-та в кат. до 63 кил. Също така е републиканска шампионка, европейска вицешампионка за девойки. Грабва четвърто място на световно първенство за девойки, а при жените се класира на трето място на европейско първенство, а шесто място на световно, а сега се радва на златен медал.
Интересното е, че Манева освен със спорт активно се занимава и с политик като съветник в местното управление на Смолян (от квотата на ГЕРБ).
Това е първото златно отличие за България от много време насам, но ето че отново изплува от тежкото си състояние този спорт, заради проблеми с употреба на допинг, и последвалите скандали. Но лошото е останало в миналото и то благодарение на родопчанката, която представи родината си в идеална светлина.
Българката спортистка също така сподели, че нейните приятели искат да и направят стълбичка в Смолян, родният град на Манева, където ще бъде наградена.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!