Спасителите успяха да изнесат шофьора на висящата от мост цистерна на автомагистрала „Хемус“.

dnesМалко преди 18.00 часа на един от мостовете близо до прохода Витиня на магистрала Хемус, шофьорът на камиона губи управление, разбива разделителните огради и влиза в насрещните платна, след което разбива външната мантинела и кабината на камиона му увисва над пропастта. При удара се чупи стъклото на кабината и шофьорът увисва задържан само от предпазния колан. На това място виадуктът е висок около 128 метра. Според свидетели на инцидента, цяло чудо е било, че тежката машина не е ударила движещите се в насрещното платно автомобили.

Катастрофа на ХемусОколо 19.30 часа започва спасителната операция по изваждането на шофьора на цистерната и малко преди 20.00 часа той вече беше спасен, като няма опасност за живота му.

Шофьорът се е движил от София към Ботевград. Загубил е контрол и е преминал в насрещното платно. Над два часа е висял на предпазния си колан над пропастта преди да бъде спасен. В момента е контактен и без тежки наранявания, транспортиран е в болнично заведение.

Главен комисар Тошко Бързилов от ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ заяви пред БНТ, че в цистерната няма газ. Няма никаква опасност от взрив. Не са нанесени и сериозни щети върху магистралата.

Трафикът в района все още е ограничен и не е ясно кога движението ще бъде пуснато. Образувало се е задръстване. Патрули на Пътна полиция спират автомобилния поток в двете посоки по магистралата.

Трафикът в посока Варна се спира при село Яна, а в обратната посока – към София превозните средства се спират в района на Ябланица.

Шофьорите могат да използват обходни маршрути както следва: За пътуващите в посока Варна: София – път II-16 Нови Искър – Своге – Ребърково. За пътуващите в посока София: п.в. Ботевград – път II-17 – път I-1 – Ребърково II-16 – Своге – Нови Искър – София.

Вижте видео кадри на цистерната направени с дрон от въздуха.

Видеоматериал на bTV.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!