Добри новини за Плевен, където тези дни започна изграждането на ново предприятие. Стана ясно, че българска компания ще вложи 25 млн. лева, за да построи мега фабрика за шивашки услуги в Плевен. Идеята е фабриката да бъде изградена по европейски стандарти и да бъде една от най-модерните фабрики, даващи възможност за един истински работен  комфорт на служителите по време на работа. Българската строителна компания, която ще се заеме с проекта е фирма „Димитров“ ООД, която ще построи новата производствена база. Шивашкият цех в Плевен ще бъде копие на „най-модерната шивашка фабрика в света“. Новината дойде от кореспондента на града, по време на представянето на специализираното издание на „Строителство градът“. Оригиналната сграда се намира в Швейцария, нейното име е Zegna. Инвеститорът вече притежава една шивашка фабрика в града, но тази е много по-модерна. В нея ще бъдат разположени разнообразни развлекателни зони – има предвидено място за фитнес зала, ресторант, вътрешен басейн, футболно игрище и социален център.

Новата фабрика Димитров

Новата фабрика Димитров. Източник снимка:proconsult.pro

Инвеститорът Магдален Димитров – сподели, че в проекта ще бъдат  инвестирани  и допълнителни средства по европейски фондове. По време на откриването на строителната площадка и заснемане на първата копка г-н Магдален Димитров уточни, че със създаването на този проект ще се осигури работа на още над 760 души от града. Модерният комплекс ще носи името „Десизо – Мони М3“ и ще се разпростира на земна площ от 27 хил. кв.м . Ще бъдат построени три сгради с обща площ 10 500 кв.м и разгъната – 14 650 кв.м.

Една от трите сгради ще е производствената сграда, тя ще е модерно оборудвана, ще заема площ от 10 350 кв.м. В нея ще се настанят италианки специалисти, които произвеждат обувки от високо ниво, ще има фабрика за шиене на ризи, дело на специалисти на ErmenegildoZegna.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!