Цвети Пиронкова с награда в Сидни

Източник:Guliver photos/Getty images

Страхотна добра новина! Както вече писахме в новината „Цветана Пиронкова на финал в Сидни“ Цвети се класира на финала в Сидни и както разбрахме преди минути тя е победила своята съперничка  Ангелик Кербер с 6 на 4 в първия и 6 на 4 във втория гейм, с което убедително спечели с 2 на 0 гейма.

С това Цвети Пиронкова записва историческа победа със спечелването на толкова важен за нея финал в Женската тенис асоциация – WTA.

Срещата между Цветана Пиронкова и Ангелик Кербер стартира малко след 10 и половина. Българката започна много силно срещата, като взе първия сет с 6 на 4. Последваха няколко обрата, но в крайна сметка пловдивчанката демонстрира превъзходството си.

Цветана Пиронкова започна двубоя с ас и успя да вземе подаването си за 1 на 0 гейма. Ангелик Кербер  обаче изравни за 1 на 1 и направи ранен пробив за 2 на 1 гейма. Пловдивчанката върна бързо пробива за 2 на 2 и въпреки трудностите в петия гейм, взе подаването си за 3 на 2, a след това проби за 4 на 2.  Германката върна пробива с 4 на 3, а след гейм на нула се стигна до ново равенство 4 на 4. Пиронкова е на гейм от спечелване на първия сет след като поведе с 40-15 и 5 на 4, но Кербер сервира. При втория сет бол Пиронкова взе първата част с 6 на 4.

CvetiPironkova2Цвети започна втория сет отново с убедителна игра, като взе подаването си за 1 на 0. Вторият обаче се оказа изключително интересен и оспорван, продължил над 13 минути, Пиронкова поведе с 40-15, а след това пропусна цели девет възможности за пробив и се стигна до 1 на 1. С отличен бекхенд по диагонал пловдивчанката поведе с 2 на 1, а след това и с 3 на 1. Последваха три поредни гейма за Ангелик Кербер, която успя да върне пробива до 3 на 2, да изравни 3 на 3 и дори да поведе с 4 на 3. След страхотна игра в осмия гейм на втория сет Цвети поведе с 40-15 и изравни до 4 на 4, като накрая достигна 5 на 4 и победното 6 на 4.

Видео само с най-интересните моменти от срещата Пиронкова срещу Кербер. Продължителност 3 мин. и 25 сек.

Видео от срещата Пиронкова – Кербер (продължителност 1 час и 22 мин.)

http://www.youtube.com/watch?v=aDeUGQqCOQc

Напълно заслужена победа за Цвети!


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!