Българката Цвета Калейнска (26г.) може да бъде истинско вдъхновение за жените не само в България, но и по света. Вместо да се мъчим да отговаряме на вечния въпрос има ли една жена място в сериозния бизнес, нека почерпим от примера…

Цвета Калейнска, модел и маркетолог, финалист за международна бизнес награда

Мис България` Диаспора –САЩ` 2010
Снимка: mamita-bg.com

Цвета е родом от Велико Търново и за нея се заговори преди четири години, когато спечели титлата Мис България` Диаспора –САЩ` 2010 и въпреки нетипичния си за тази среда ръст (165см), стартира успешна кариера на модел. Но младата дама не разчита само на красотата и външния вид – тя е стратегически консултант по социалните мрежи за корпорацията Dogs Bollocks 5, определя рекламните стратегии на клиенти като филмовото студио Paramount и автомобилния гигант Toyota.
“Модата е само хоби”, споделя с усмивка чаровната Цвета, която с гордост носи цели три „титли” – модел, маркетолог и автор.
Освен родния български език, момичето владее още четири – френски, испански, италиански и английски. През 2011 г. е издадена нейната първа книга – “Цветя от рая”, води рубрика в научното сп. “Българска наука”, а нейни статии се публикуват в редица вестници и списания в Европа. Освен всичко това, Калейнска се е отдала и на сериозна благотворителна дейност още от дванадесет годишна. Работи в сътрудничество с американци за подкрепа на български домове за сираци, набира средства, лекарства и други медицински материали за сиропиталищата на територията на България. Впечатление прави и активната ù дейност, свързана с повишаването на грамотността сред младите у нас. Тя стана лице и вдъхновител на кампанията “Да напълним Студентски град с книги”, а миналата година създаде и своя кампания за ограмотяване – “Цвета за цветовете на езиците”, предоставяйки безвъзмездно чуждоезикова литература на библиотеките и училищата в редица малки населени места из цялата страна.
В момента се е посветила на развитието на лидерска академия GLOW – Girls Leading Our World (в превод „Момичета управляват нашия свят”). Академията е основана от Корпуса на мира и основната ù цел е насърчаване на младите жени и изграждането на лидерските им качества, умението за вземане на решения, поставянето и реализирането на цели, както и развитието на комуникативността. Това е образователен курс с продължителност една седмица.
И като признание за упоритостта, отдадеността и интелекта ù, поредният успех не закъснява – тази година Цвета е финалист за престижните бизнес награди „Stevie Awards за жените в бизнеса” в категория “Жени помагащи на жени”. Номинацията си получава именно за цялостната си и успешна дейност по реализацията на Лидерска академия за момичета “GLOW”.

Цвета Калейнска, модел и маркетолог, финалист за международна бизнес награда

Статуетките Stevie Awards
Снимка: www.stevieawards.com

Stevie Awards са най-големите бизнес отличия в световен мащаб, а номинацията на Цвета Калейнска е не само личен успех за младата жена, но и поредно доказателство за силата и потенциала на „нежната страна” на българския бизнес.

Наградите са учредени през 2002 г., с цел да бъдат почетени и да получат обществено признание постиженията и положителния принос на организации и професионалисти от цял свят. За краткото време на своето съществуване Stevie Awards се превръщат в една от най-желаните награди. Има шест програми в които могат да се включат участниците, всяка от които със собствени подкатегории и отделни критерии, а журито включва много от световните най-уважавани и доказани мениджъри, предприемачи, изобретатели и бизнес възпитатели.

Носителите на наградите ще станат известни на 14-ти ноември по време на традиционна гала вечер в Ню Йорк.
Пожелаваме успех на нашето момиче!

.

Снимки от конкурса Miss Diaspora Models Internetioanl 2010, в който Цвети се представя с българска носия, може да видите в това видео:


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!