Хора от град Пърт в Австралия успяха да избутат и наклонят вагона на влака на градското метро, за да измъкнат крака на заклещен мъж между перона и мотрисата.

Инцидентът е заснет от охранителна камера на една от станциите на метрото, а кадрите са публикувани в Youtube. На видеото се вижда как на станцията пристига мотрисата на метрото, хората спокойно слизат и други започват да се качват, но на една от вратите, кракът на един мъж пропада в тесния процеп между перона и вагона на мотрисата, при което трайно бива заклещен и не може да се освободи.

Бдителен гражданин мигновенно сигнализира на един от служителите на метрото, да спре влака. Служители на метрото в рамките на десетина минути, безрезултатно се опитват да издърпат мъжа, но без успех. След това някъде след 11:30 минути от началото на клипа, на помощ се стичат десетки пътници, които с общи услия успяват леко да наклонят влака, но достатъчно, за да има място мъжът да се измъкне.

Заклещеният пътник не е пострадал и дори успял да хване следващия влак.

Много е хубаво, когато подобни инциденти завършват добре благодарение на инициативата на обществото и отделни негови съвестни граждани.

←  Споделете тази вдъхновяваща добра новина в социалните мрежи с бутоните отляво.

Видео от инцидента с метрото в град Пърт:


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!