снимка: www.sportal.bg

снимка: www.sportal.bg

За шести пореден път Фондация „Димитър Бербатов“ връчи своите годишни награди на децата с най-високи постижения през изминалата 2013 година „Успелите деца на България“.

На 2 юни Слави Трифонов и „Шоуто на Слави“ по bTV в специално издание бяха домакини на церемонията, на която тържествено обявиха имената на децата с най-високи постижения в областта на науката, изкуството и спорта.
На церемонията Димитър Бербатов и фондацията му обявиха имената на лауреатите. В областта „Изкуство“ престижната статуетка беше връчена на Тереза Тодорова от Русе (пиано и поп пеене), на пианистa Велимир Кьосев от София, и на балерината Филипа Фотева от Берлин. В областта „Наука“ награди получиха математикът Мартин Копчев от Габрово и Евгени Кайряков от Пловдив (математика и информатика).
В областта „Спорт“ победители са плувецът Дениел Нанков от Варна, плувецът Георгия Кадоглу от Варна и тенисистът Адриан Андреев от София.

 

снимка: www.slavishow.com

снимка: www.slavishow.com

Честито на лауреатите и на техните достойни подгласници. Наградите „Успелите деца на България“ имат за цел да се отдаде дължимото на децата, които с труд и талант са постигнали отличия на различни конкурси през 2013 година, и да стимулират тяхното развитие.

12-годишният Давид Мавродиев от София получи награда в категория Благотворителна дейност за работата си в подкрепа на децата в аутистичния спектър.

 

„Гордея се с тези деца и се радвам, че тази година повече хора ще имат възможност да ги видят и също да се гордеят с тях” – каза Димитър Бербатов.
Многобройните номинации, които журито разглежда всяка година, както и успехите на нейните лауреати на следващите първенства и състезания, е свидетелство, че Фондацията на „Димитър Бербатов“ се утвърждава като близък приятел на талантливите деца на България.

Проектът „Наградите на успелите деца на България“ се осъществява с подкрепата на Министерството на образованието и науката и Асоциацията на българските училища в чужбина.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!