57037.w470Фит Мама– така се нарича новата инициатива на варненското сдружение “БиС -Благотворителност и Спорт”. Треньор на Фит Мамите е Станимира Милева – ново попълнение в екипа на БиС. Майките съчетават тренировки за по-здраво и красиво тяло с отглеждането на наскоро родените си деца. За около час и половина бебешката количка се превръща във фитнес уред, пригоден за майки с пеленачета. Количката и бебето са неотлъчно до спортуващите майки. Това е чудесен начин жените да се освободят от натрупаните през бременността килограми и да се подготвят за търчането след прохождащите малчугани. Децата също не са пренебрегнати по време на тренировката. По-будните от тях, които не желаят да стоят в количките си, биват включвани по всевъзможни начини в заниманията на Фит Мамите.
Откриването се състоя на 2 ри април тази година в парк “Почивка”, Варна. Тогава започна и третият пореден сезон за събитията на Благотворителност и Спорт. Треньорите от Благотворителност и Спорт провеждат аеробни и анаеробни тренировки на открито за всеки, който желае, независимо от възрастта и физическата подготовка.
SEA_4492-640x427Всичко започва през април 2014 година, когато към личната тренировка на основателя на сдружението– фитнес инструктора Валентин Димитров, се присъединяват две момчета от фитнес клуба, където работи. Оттогава насам инициативата значително се разраства. За трите години, в които БиС провеждат заниманията си, вече над 2000 души са посещавали събитията им. Групите, които се формират във Варна 2 пъти седмично – в събота и сряда, наброяват около 400 души всеки път. С тях работят общо 8 високо квалифицирани треньори, които разпределят участниците основно в 3 групи– начинаещи, средно напреднали и напреднали. Съществуват също така група за деца и джогинг група.

sportni-zaniqtiq-s-blagotvoritelna-cel-vuv-varnaОткакто към инициативата се присъединяват и трима треньори от София, Благотворителност и Спорт организират занятия и всяка неделя в столицата. Очаква се сдружението да разшири дейността си и да се провеждат тренировки и на други места в страната и дори извън България.
Организаторите чувстват своята дейност като призвание. Тренировките са напълно безплатни и заразяват с ентусиазъм и любов към движението всеки участник. Благотворителността на БиС обаче далеч не спира дотук. Всеки месец фитнес инструкторите от БиС организират кампании за подпомагане с различни средства на домове за сираци, старчески домове и хора в неравностойно положение. Към тях се включват не само участници в тренировките, но и много други хора, желаещи да помагат.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!