Връх Снежанка в Пампорово

Източник на снимка: tripadvisor.co.uk

Необичайно топлото време в България не отказа инициаторите на програмата за деца „Научи се да караш ски” да подпишат договор за трета поред година. Така зимният курорт Пампорово отново ще посрещне ентусиазирани малки скиори, които ще се учат да карат ски под ръководството на професионални ски учители. В предишните години в програмата взеха участие около 1600 деца от Смолянска община и община Чепеларе.
На 6 януари началникът на регионалния инспекторат в Смолян Иван Муцевски и председателят на българската федерация по ски Цеко Минев подписаха официалния договор, като тази година в обучението се очаква да се включат 456 деца от първи до четвърти клас. Ски учители от Пампорово ще дават уроци на малчуганите безплатно в продължение на четири дни, около пет часа дневно.
В програмата е договорено безплатно превозване на кандидат-скиорите от градовете Чепеларе и Смолян до първата спирка на лифта, после връщане обратно, както и ски екипировка. В нея са включени щеките, ски и обувки, а също и карта за съоръженията в зимния курорт. Децата имат осигурен топъл обяд и задължителна застраховка. Предвидено е малките скиори да бъдат зарадвани с дипломи за усвоените умения на снега накрая на своето обучение.
Общините Рудозем и Мадан също ще изпратят по 50 деца за присъединяване към програмата. Кметовете на общините обещаха разходите за път на учениците да бъдат поети от общинските бюджети.
Стартът на програмата е насрочен за 10 март.
Пампорово е един от най-големите български ски курорти, посещаван годишно от хиляди туристи от цял свят. Добрата новина е, че въпреки положителните януарски температури,

На ски в Пампорово

Снимка: rodopchani.bg

90 % от пистите в курортния град са покрити с изкуствен сняг и туристите могат спокойно да се наслаждават на зимните спортове там. Тази година броят на посетителите в Пампорово се е повишил с около 30 % , като преобладават англичаните, руснаците и турците. Тази тенденция се е запазила и след празниците и се очаква силен зимен сезон, потвърждават от курорта.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!