Повече от четиридесет класа от Езикова гимназия „Иван Вазов“ в Пловдив, стават част от инициативата за даряване на храна за бедни хора.

От няколко месеца кампанията за даряване на храна – „Help Corner“ , от инициативата “Ако си дал”, събира популярност чрез споделяне в социалните мрежи и от активната дейност на гражданите.

„Ъгълът за помощ“ (Help Corner) са хладилници, поставени на различни обществени места. Тяхната цел е да се намали разхищението на храна. Смята се, че българинът изхвърля около 100кг. храна годишно. Чрез тези хладилници се помага на бедните и бездомните хора, за които всеки ден е борба за оцеляване.

За момента местоположението на дарените храни е предимно в София, но поради големия интерес и одобрението на идеята, начинанието се разраства и от седмица вече има, и хладилник в Пловдив.

Така в града под тепетата, един клас решава, че може да помогне още преди да е настъпила Коледа. Учениците, заедно с помощта на преподавателите, ще събират всеки ден до 22 декември храна, която ще оставят в хладилника. В училището има повече от 40 класа, които биха се включили и така до края на декември, винаги ще има свежа храна на разположение.

Супер е, че младите хора заемат гражданска позиция и мислят за тези, които нямат нужните условия за живот. Надяваме се, че все повече граждани ще се включат в тази инициатива и ще виждаме все повече хладилници в различните части на България.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!