Варненци могат да се похвалят с изключително високото IQ на своя съгражданин Йордан Ангелов. Йордан е ученик в Първа езикова гимназия във Варна. Той се явява на теста на МЕНСА и изненадва всички с невероятния си интелект. Той е получил 156 от 156 за неговата възраст точки. Йордан е на 18 години и в неговата възрастова група решава теста си на 100%. От МЕНСА уточняват, че резултатът от IQ теста е най-високият, който е поставян до сега за неговата възраст. Освен с 100% решен тест, ученикът е измежду 1% от хората на земята, които се отличават с изключително високият си коефициент на интелигентност.  Йордан, който ще бъде 12 клас на есен, сподели, че веднага след като завърши ще замине за Великобритания, той иска да изучава компютри и математика много усилено.

Йордан Ангелов е бил най-малкият сред всички 15 варненци, решили да се явят на теста на МЕНСА. Участниците са били на възраст между 18 и 38. Повод за гордост имат и другите участници, тъй като осем от тях са успели да решат теста си на 98%, което е също много добър резултат. Така и те се нареждат до най-умните хора в света.  Браво на варненци!

Любопитна подробност е, че в МЕНСА членуват над 2000 българи, от 1991г. до сега, които също през годините са показвали много висок коефициент на интелигентност.

 

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!