Днес с радост пишем за стартъпът, който дава самочувствие на хората, които имат нужда от протеза.

Проектът се задвижва от трима много интелигентни, иновативни и много сърдечни хора, това са предприемачите Атанас Дюлгеров (Axdale), Георги Чипов (SmartHand и print3d.bg) и Демир Тончев (print3d.bg и Stigni.bg).  Стартъпът има за цел да повиши качеството на живот, визията и самочувствието на хората с протези на крака.

Arthesis-product

Източник на снимка:www.entrepreneur.bg

Проектът е озаглавен Arthesis и представлява естетически красива обвивка за протеза, която е направена с 3D принтер. Всяка обвивка е уникална и се създава специално за нуждите на клиента. Arthesis ще се превърне в “ледоразбивач” в социални ситуации, защото всички малко или много първоначално се стряскаме когато видим човек с ампотиван крак. Създателите искат също така по този начин, да кажат на всички останали, че хората с ампутация, не са по-малко хора.

Създателите на иновативната обвивка споделят, че разработват софтуер, който превръща снимка от телефон в 3D модел/обект. Това се прави, за да се върне визуално симетрията на крака. В момента изграждането на софтуера е на първо място, за да може да се взимат точните размери на крака.

Протезите, които се използват в момента са стандартни, изработени от плат или силикон и се опитват максимално да доближават цвета на човешката кожа. Те не се изработват специално за човек и не са съобразени с идентичния цвят на кожата, колко е тъмен или светъл.  Така хората, които са със стандартни протези изпитват дискомфорт.

Екипа на Добри новини пожелава успех на нашите герои, които помагат за повдигане отново на самочувствието на хора с ампутация на крака.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!