Свидетели сме на необичайно топла зима не само в България, но и на целия Балкански полуостров. Днес 19 януари е световен ден на снега, но сняг все още няма. Дори температурата в град Велико Търново към 14 часа е достигнала над 20 градуса. Защо това е добра новина? Помислете – много сме силни да се оплакваме в студа и поледиците, но забравяме да се зарадваме, когато времето е топло. Топлата зима пести от сметките ни за ток и пести от държавния бюджет за почистване на улиците от сняг и лед. Сухото време улеснява транспорта, екскурзиите и разходките на открито. Едновременно с това за скиорите има условия за каране на ски, макар не по цялата дължина на пистите.

Десетдневната прогноза за времето в София можете да видите тук

Десетдневна прогноза за София от sinoptik.bg

Десетдневна прогноза за София от sinoptik.bg

В понеделник ще бъде топло с променлива облачност. Сутринта в източните райони все още ще превалява дъжд, а в Дунавската равнина ще има мъгли. Във вторник и сряда облаците отново ще се увеличат. На много места в страната ще превалява дъжд, а в планините сняг. Температурите леко ще се понижат, но ще останат по-високи от средните за януари. В четвъртък и петък ще има и слънчеви часове, а преваляванията ще спрат. Очаква се леко застудяване в края на седмицата и в началото на следващата, но след това отново леко затопляне.

Ето мнения за топлата зима на обикновени хора от Казанлък:

Някои медии се опитаха по традиция да всеят паника. Бяхме свидетели на следната теза „Ако скоро не завали сняг, ще загубим половината от таз годишната реколта и това ще увеличи цената на хляба“. Ние от Добри новини не споделяме тази теза и смятаме, че сняг ще има през март и април, и всичко ще бъде наред с реколтата. Нека се насладим на топлото време сега!

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!