Единадесет къта с пързалки и люлки са построени в сливенска община за изминалите двадесет и четири месеца. Детската площадка е място, където децата могат да се забавляват: да се пързалят на пързалки, да се люлеят, да тичат, да се катерят на катерушки, да се ровят в пясъчник,  така че да са под наблюдението на родителите им или бавачки.

Пясъчник за игра

Пясъчник за игра с къщичка

Предполага се, че площадките са по-безопасни от всички други места, дори и от домашната среда. Всяка от детските площадки е направена съгласно държавните изисквания и закони за безопасност. Някои от тези изисквания включват възрастови ограничения, видове занимания, достъпност за деца с увреждания, демографска структура на населеното място и застрояване на територията. Общината е дала средствата за осем от направените места за игра, а останалите три са събрани от дарения.

През изминалата година такива детски кътове са направени в сливенската детска градина „Свети Стилиян Детепазител” и „Диляна”, която се намира в селището Трапоклово. Тази година община Сливен е наела фирма, която е завършила общо девет детски площадки в село Чокоба и детска градина „Радост”, която се намира в село Камен.

Катерушка за деца

Пързалка и катерушка за деца

Сливенски нови детски кътове за игра са разположени и на булевард „Братя Миладинови” номер осемнадесет, между блоковете „Олимп” и „Божур”, в петнадесета общинска детска ясла в жилищен квартал „Българка” и в детска градина „Мак”.

С помощта на дарения от фирма „Евротекстил” ООД са построени площадки в жилищен квартал „Даме Груев”, бл. 10 и в квартал „Клуцохор”, бл. 12. Шуменската „ЖСП Стил” ООД е подпомогнала финансово създаването на детски кът за игра в западния парк на квартал „Стоян Заимов”. Управителят на общината е представил своето желание благородната и полезна дейност за децата да продължава все така активно. Инженер Кольо Милев е дал разпореждане да се поставят и устройства за видеонаблюдение за всяка от детските площадки с цел да се предотвратят кражби и вандалщина. От живущите около изградените детски площадки се очаква да съдействат и сигнализират на полицията, когато забележат нередности с новите обекти.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!