Подготвя се реализация на голям хранителен магазин в София, в който ще се предлагат само стоки произведени в България.

Стойнев и Луканов подписват споразумение

Стойнев и Луканов подписват споразумение

Според председателя на неправителствената организация „Произведено в България”, Лукан Луканов, за осъществяването на проекта са необходими желание и съгласуваност от страна на български администрация и управление. Луканов смята, че един такъв магазин би бил добра реклама за български дребни и средно големи търговци. Идеята е хранителния магазин да работи по по-различен начин от големите международни молове. Българският супермаркет няма да представлява конкуренция за големи центрове за пазаруване, а ако приходите бъдат достатъчно добри подобни магазини ще бъдат отворени и в други населени места в България. Анкетно проучване сочи, че осемдесет процента от българските граждани предпочитат и подкрепят родни продукти. С най-голям авторитет у потребителите са хляба и млякото. Месните и захарни стоки са на второ място по доверие за качество. Очаква се в новия български супермаркет да има не само хранителни стоки, но и други, произведени в страната. Министъра на икономиката, Драгомир Стойнев, подкрепи идеята с подписване на споразумение с членове на „Произведено в България”. Той изрази съгласие за оказване на всякаква помощ от страна на държавата. Луканов смята, че Министерството на икономиката може да отдаде под наем подходяща сграда, в която да се осъществи проекта. Според европейските законодателни мерки наличието на подобен магазин не е незаконно и няма да има негативни правни последици за страната.

Министърът на икономиката подкрепя проекта

Министърът на икономиката подкрепя проекта

Подписаното споразумение е още едно доказателство, че Министерството на икономиката активно подкрепя българския малък и среден бизнес. Споразумението посочва най-важни точки, които да бъдат взети под внимание най-скоро от правителството. Подписването на този документ показва, че държавата реално е готова да предприеме мерки за да опази българските стоки и производители. На организираното официално събиране в Министерство на икономиката са обсъдени и други спорни моменти в правилници за подпомагане на малък и среден бизнес в България. Коментирани са и дейностите на Агенцията за малки и средни предприятия. Неправителствената организация „Произведено в България” са подали искане за промяна на рамките за идентифициране на малки и средни фирми.


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!