Тази година за първи път в Благоевград ще се проведе събитието HackBlagoevgrad – ИТ форум имащ за цел, да събере форматите на конференция и хакатон (състезание по програмиране) и да обедини всички младежи заинтересовани от ИТ сферата в Благоевград и околността.

Хората, които стоят зад организацията на събитието са студенти, които учат или работят в сферата на програмирането и информационните технологии. Заедно с много усилия и подготовка те превръщат една идея в реалност и много скоро между 14-ти и 20-ти ноември в Студентски център Америка за България, всички ИТ ентусиасти в Благоевград ще имат възможност, за първи път, да се докоснат до едно мащабно събитие, посветено изцяло на технологиите и тяхното бъдеще!

HackBlagoevgrad ще се проведе в два епизода, като първият ще е между 14-ти и 17-ти ноември и ще бъде под формата на конференция. Там спонсорите на събитието ще изнасят лекции, които ще бъдат с различна тематика и подход. По този начин, всеки един зрител може сам да избере кои лекции да посещава според собствените си интереси.

thumb-26109-hackblagoevgrad-1Втората и основна част на събитието ще се състои между 17-ти и 20-ти ноември, където предварително сформирани отбори ще участват в състезание по програмиране или още наречени хакатон. В рамките на 48 часа всеки един отбор ще има време да разработи своя технологичен продукт и да го представи пред жури, което след обективно оценяване ще излъчи три отбора, съответно на първо, второ и трето място. Наградите за участниците са осигурени изцяло от спонсорите на събитието и ще бъдат повече от страхотни!

Важно е да се спомене, че както посещението на конференцията, така и участието в хакатона са напълно безплатни!

Подготовката за евента върви с пълна сила и много скоро се очаква да бъдат разкрити и останалите спонсори, които застанаха зад идеята без да се колебаят.

А на нас ни остава  да поканим всички Вас, които вярват в това, че бъдещето се крие в технологиите и техния напредък, да се присъeдините към това, което започна просто като прищявка и е на път да се превърне в една реализирана мечта!

Очакваме Ви!

За повече информация, можете да посетите страницата на събитието във www.facebook.com.

Автор: Бояна Гоцева

Save

Save

Save

Save

Save


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!