Снимка:standartnews.com

Американската компания Concentrix, която  е лидер в областта на глобалните бизнес услуги с над 45000 служители и над 300 корпоративни клиента в цял свят, откри 100 работни места във Варна. Това беше съобщено от  Иван Динчев – управител на компанията за България, на официална церемония при откриване на новия офис и кол център във Варна.

Но събитието беше кметът Иван Портних, който каза:  „Варна се гордее с 5-те университета и 3-те колежа, гордее се със своите млади хора, които са можещи и знаещи. Инвестициите в града са начин за задържането им тук и в България“. Той благодари на компанията, че е оценила потенциала на морската столица.
VarnaПървият център на фирмата е в София, а с разкриването на втори център във Варна, Concentrix дава работа общо на 900 души в България. В морският ни град дружеството работи за своя клиент SEARS Canada.

Миналата година компанията придоби бизнеса на IBM в сферата на бизнес услугите. Клиентите обслужвани от фирмата са в областта на застраховането, банковото дело, автомобилната индустрия, търговията, медиите и комуникациите.
Concentrix е носител на отличие за Инвеститор от клас А, връчено от Министерството на икономиката и енергетиката през юли 2014 заради създадените работни места и инвестиции вложени в тях.

 


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!