За четвърта поредна година ще се проведе кампанията „1 килограм доброта“, която се превърна в традиция на Българска хранителна банка.

На 28 и 29 ноември ще се състои тази година събирането на храна за хора в нужда. Кампанията отново ще се проведе в множество търговки обекти в София. Всеки, който иска може да закупи даден продукт и да го остави на обозначените места след касата. Няма ограничения в продуктите, които да закупите и дарите – може да е леща, боб, ориз, олио, подправки, консерва, сладки. Желателно е да са пакетирани и с по-голям срок на годност.

437256f0f140801519f2142924613c46

Източник на снимка: https://timeheroes.org/bg

Таз годишната кампания 1 килограм доброта 2015 е в подкрепа на програмата „Неделна раничка“, целта на Българска хранителна банка е през тази учебна година 2015/2016 да се подсигурят пакети с храна на деца от бедни семейства, които преживяват много лишения, но въпреки това посещават училище всеки ден.

За тази цел се набират и доброволци, които да дават информация на клиентите на магазина за кампанията;

  • да оказват съдействие на клиентите на търговските обекти, къде да оставят продуктите;
  • да приемат и описват както и да сортират на място в магазина, дарените храни. 

Всеки, който иска да се включи като доброволец, може да избере удобен за него час в интервала от 12:00 до 15:00 ч. или от 15:00 до 18:00 ч.

На всеки доброволец ще бъдат осигурени два билета за обществения градски транспорт, но билетите трябва да бъдат поискани. Ще бъдат раздавани бисквити и вода на доброволците, като всеки ще получи персонален бадж и тениска.

Списъкът с обектите ще бъде публикуван на 20 ноември.

Който иска да се включи в кампанията и да събере повече „Неделна раничка“ за нуждаещите се ученици, може да заяви участието си от тук.

Споделете тази новина в социалните мрежи, за да се включат повече хора!


Хареса ли Ви тази новина? Моля подкрепете сайта Добри новини, като направите дарение тук. Всяко ваше дарение помага този сайт да остане независим и да става все по-добър. Благодарим Ви!